top of page

Nagynyomású duguláselhárító gép kölcsönzése

Cégünknél széles kínálatban kölcsönözhető woma vagy nagynyomású duguláselhárító gép. A széles kínálat azt jelenti hogy valakinek az 50-es konyhai lefolyó dugulásához lehet szüksége, másnak egy ipartelepen egy 150-es gyűjtő cső eltömődéséhez tudunk biztosítani megfelelő magasnyomású woma-t a dugulás megszüntetéséhez. Jelenleg 30 és 250 mm közötti lefolyók dugulásához tudunk érdemi segítséget nyújtani gépparkunkkal. Sokan azt gondolják hogy az elektromos csőgörény erősebb és alaposabban tisztítja, vagy szünteti meg a dugulást - de ezt meg kell cáfolnunk a saját tapasztalataink alapján és más szolgáltatók oldalát olvasgatva is ezt látjuk alátámasztva. A woma mindenképpen kevesebb visszamaradó szennyeződést hagy maga után mint a spirálos tisztítók. A csőgörény legtöbbször csak lyukat fúr a szennyeződésbe és sokkal gyorsabban vissza is dugulhat a cső.


nagynyomású duguláselhárító gép

A nagynyomású duguláselhárító gép magát húzza be a csőbe

A tömlő végén szereplő fejből előre és a legfontosabb irányba hátrafelé V alakban lépnek ki a vízsugarak. A tömlőt és a tömlő végén szereplő fejet és az azt üzemeltető magasnyomású mosót hívjuk nagynyomású duguláselhárító gépnek. Ezt a felhasználást tekintve eltérő magasnyomású mosók hajtanak meg, különböző lefolyó mérethez megfelelően. A hátrafelé kilépő sugarak húzzák az egész tömlőt befelé és tisztítják a cső falát. Az előre menő vízsugárnak annyi a jelentősége hogy a dugulást bontja szét, de sokszor nagyobb gépeken nincs is ilyen bontó sugár, hiszen ez fékezi is a tömlő behúzását és könnyen beláthatjuk hogy hosszabb és vastagabb tömlőnél a tömlőben levő víz súlya miatt is egyre nehezebb lesz a tömlő és a víz toló erejét veszítjük el az előre menő sugarakkal. És arról se feledkezzünk meg hogy sokszor az éles könyökök is fékezik a tömlő bejutását a lefolyóba. A hátrafelé kilépő vízsugaraknak különböző fejeknél különböző szögben és darabszámban találhatunk furatokat a vízsugaraknak. Ezek a különböző felhasználásoknak megfelelően eltérők lehetnek.


Beltéri Konyhai duguláshoz kis méretű - lakásban használható csőtisztítót bérelhet

40-60mm közötti csövek dugulás elhárításához 230 voltos eszközöket ajánlunk. A kisebb átmérőjű csöveknél ha 90 fokos könyököket is használtak akkor ezek megnehezítik a tisztítást, mivel nem mindegyik eszköz képes áthaladni ezeken. A kínálatunkban a legkisebb magasnyomású duguláselhárító gép még legalább 2 db ilyen könyököm képes áthaladni és tovább menni. ( 40-es csövekben ) Ráadásul 20-30m-es hosszt tudunk kiadni a csőtisztításhoz. Általában a vékonyabb lefolyókon esetében a tömlőket nem lehetséges hosszabbítani, mivel a toldásnál nagyon merev lesz a tömlő és az nem fordul el a 90-es könyökben. A gép maga könnyű, könnyen szállítható, és az üzemeltetése sem okoz nagy problémát.


magasnyomású duguláselhárító gép

Kültéri lefolyókhoz akár nagyobb ipartelepen 50-100m-es hosszú csőtisztítót is bérelhet akár 500 bar nyomásig

A kültéri összefolyó csövek esetében, egy nagyobb telephelyen gyorsan összejön az a helyzet hogy akár 50 - 60m, vagy akar 80-100m nagynyomású duguláselhárító tömlőre van szükségünk. A hosszabb tömlők használatánál az is előfordulhat hogy kis mértékben (kb 10%-ban) nyomás vesztés is lehetséges a hosszabb tömlő végén. Ezért nem ritka hogy nagyobb nyomású mosókat adunk ilyen területhez. Ráadásul a vízsugár sem mindegy hogy lép ki a fejből, ennek a veszteségét kompenzálva ugyancsak érdemes nagyobb nyomást használni. A nagyobb nyomású vízsugár nagyobb eséllyel fejti romboló hatást is ott ahol szeretnénk. Létezik kínálatunkban forgó fúró fejes magasnyomású duguláselhárító gép is. Ennél a tömlő végén kilépő vízsugarak egy része a fej első részét forgó mozgásra kényszerítik. Hosszabb tömlőknél nagyon fontos hogy a fejből kilépő vízsugarak minél nagyobb húzóerőt adjanak, hiszen az egyre vastagabb tömlő és a tömlőben lévő víz súlya egyre nehezebbé teszik a woma-t és ezen a kanyarok sem segítenek sokat.


Kínálatunkban mobil benzines, 230 voltos vagy ipari áramos magasnyomású duguláselhárító gépet bérelhet

A különböző feladatokhoz, kisebb - nagyobb gépeket tud bérelni. De sokszor az is előfordulhat hogy pld nem lehet robbanómotoros csőtisztítót használni az adott területen, viszont nagy teljesítményre meg szükségünk van. Ilyenkor jól jön egy beltéren is használható ipari áramos megoldás. Ipari gépekből jelenleg 22KW-os rendszert is tudunk kiadni. A csőtisztításnál nagyon fontos paraméter a gépből kifolyó víz mennyisége. Egy magasnyomású mosónak a tisztítási teljesítményét az üzemi nyomás és a percenként kifolyó víz mennyisége határozza meg. A motor teljesítménye erre a két értékre fordítódik. Magasnyomású duguláselhárító gép esetén minél több vízre van szükségünk ami egyrészt öblíti a fellazított szennyeződést, másrészt egy feszítő erőt is képez hiszen a bizonyos helyre bepumpált víznek valahova el kell mennie és ez tolóerőt ad, kitolva a megkeményedett dugót a csőből. A nagy vízszállításhoz egyre nagyobb megható motorra és vízpumpára is szükségünk van, így nő a magasnyomású mosónk mérete is. A 230 voltos hálózatból kb nagyjából 3,5KW-os teljesítményt tudunk felvenni, ez mondjuk 140 bar üzemi nyomás mellett kb 12 literes vízszállításra elegendő teljesítmény percenként. Nagyobb gépeknél nem ritka az 50 vagy 100 vagy akár 200 literes vízszállítás is. Nálunk jelenleg a 45 literes percenkénti vízszállítású nagynyomású duguláselhárító gép bérelhető.


Létezik forró vizes magasnyomású duguláselhárító gép is!

Sok esetben jól jönne ha nem csak hideg vizet hanem akár 60 vagy 80 fokos forró vizet tudnánk egy-egy problémánál folyamatosan használni. Sok esetben zsíros lerakódásoknál, zsírdugónál ez egy fantasztikus eszköz. Nálunk átfolyós vízmelegítőt bérelhet a magasnyomású mosók mellé, mely képes a hideg vizet azonnal felmelegíteni. A melegítéshez gázolaj égetéssel kapjuk a nagy hőenergiát amely 65-90KW teljesítményű. A különálló átfolyós vízmelegítő vagy hotbox 230 voltos áramot igényel mindössze. Beltéren a gázolaj égetés miatt nem használható vagy csak elszívással, viszont beltérre is be tudjuk vinni a forró vizet hosszabb tömlővel, szabad levegőn hagyva a vízmelegítőt. Zsírkő lerakódásnál nem ritka hogy forró víz hiányában átmegy a gép a dugón de csak lyukat fúr abba és akár megnehezíti a tömlő visszahúzását. KPE csövekbe is adtunk már ki jégdugóhoz melegvizes készüléket. Itt a melegvíz kiolvasztja a befagyott csöveket. Az átfolyós vízmelegítő embertelenül nagy hőmennyiséget képet előállítani.



A magasnyomású duguláselhárító gép előnyei a spirálos csőgörényhez képest

A rugós mechanikus duguláselhárítás régi eszköze a csőgörény. Viszont hamar beláthatjuk hogy ez nem képes a cső teljes keresztmetszetét tisztítani, sokszor csak lyukat fúr a szennyeződésbe koszosan hagyva a cső falát. Melyre így ismét gyorsabban rakódhat a szennyeződés mintha tiszta lenne. Tapasztalatból ismerjük hogy egy 300 baros mosó már arra képes hogy építőanyagot szedjen fel a pld a térkőről így a nagyobb nyomást alkalmazva kellően jól fókuszálva az adott problémára - nagy rombolóhatást ér el, eltávolítva a dugót a lefolyóból. Nagyobb méretű csatornákban ismét könnyen beláthatjuk hogy mechanikus eszközökkel csak egy járatot vagyunk képesek a dugóba törni, azt teljes keresztmetszetében csak egy erős vízsugár bontja szét. Több videó van az interneten ahol láthatjuk hogy a nagy mennyiségű víz köveket téglákat tol arrébb, sokan arra gondolnak hogy erre csak mechanikus eszközök képesek, ezért is a csőgörényt favorizálják.


Tekintse meg a duguláselhárító gép kínálatunkat melyet újpesti telephelyünkön bérelhet is. Keresse kollegáinkat a fenti elérhetőségeken további részletekért.

bottom of page